BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas
 
header image
 

Lengvas obuolių pyragas

Šiaip virtuvėje sukinėtis mėgstu (savotiškas relax’as po visos dienos protinio darbo), tačiau kepiniais užsiimu itin retai - paskaičiavau, kad per pastaruosius ketverius metus, kiek gyvenu savo (naujuose) namuose, nė karto nenaudojau pyragų formų. Tad suprasite, kad pyrago recepto obuoliams iš kaimo “sunaikinti” ieškojau ganėtinai nesudėtingo, kad pavyktų nepatyrusiam, ir kartu ne sauso (nenorėjau to paprastučio, kur dedi tik kiaušinius, cukrų ir miltus). Taigi, iš daugelio dėmesį patraukė ir pavyko šis variantas - rastas tavovaikas.lt svetainėje, tik šiek tiek pakoreguotas pagal tai, ką turėjau šaldytuve. Kolegos įvertino 10/10 - dėl lengvumo ir nesaldumo. Puikiai tiktų su ledais :)

Taigi, ko reikės:

• 250 gramų varškės;
• 200 gramų grietinės (dėjau 100 g graikiško jogurto ir 100 g 30% riebumo grietinės);
• 4 valgomųjų šaukštų cukraus;
• 3 kiaušinių;
• cinamono obuolių apibarstymui;
• žiupsnelio druskos;
• 3 valgomųjų šaukštų miltų;
• 4 obuolių;
• 3 šaukštų sviesto.

Gaminimas:

1. Teškos pasiruošimas. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenėlyje sumaišykite kiaušinių trynius, varškę ir cukrų. Pridėkite suplaktus baltymus, išmaišykite, tada į masę pridėkite grietinę. Per sietelį sijokite miltus, įberkite druską. Vėl viską kruopščiai išmaišykite.

2. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Apibarstykite cinamonu (negailėkite). Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iš abiejų pusių keletą minučių apkepkite obuolius.

3. Supilkite obuolius į kepimo popieriumi išklotą indą, ant viršaus - varškės masę ir statykite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.

Skanaus!

Patiko (0)

Rodyk draugams

~ vetytaametyta | 2016-09-21. Temos:

Palikti komentarą